Intranet 
SearchGo Search

 
 

FESTIVAL BRATI GORE  

Praznovanje alpske kulturne dediščine v sklopu Mednarodnega dneva gora – 11. decembra   
 
Festival “Brati gore” povezuje ljudi, ki imajo radi knjige in gore, čeprav so fizično ločeni. Bralci in avtorji, gorniki in umetniki širom Alp (in širše) se združijo v debati o podobnih vprašanih in ocenjujejo pomen, vpliv in namen alpske literature. Nekaj te razprave je zajete tudi v filmu »Ljudje, knjige in gore – po sledeh alpske literature«, ki je bil posnet po prvi izvedbi festivala. 
 
"Brati gore" se je začel za obeležitev Mednarodnega dneva gora 2015 s cilje spodbuditi dogodke posvečeni goram in literaturi na različnih koncih Alp 11. decembra; na dan, ki so ga Združeni narodi razglasili za vsakoletni mednarodni dan gora. Festival Brati gore spoduja praznovanje kulture raznolikosti in hkrati podobnosti v Alpah in krati povezuje gore in kulturo. 
 
Za prikaz možne raznolikosti aktivnosti, smo pripravili neizčrpen seznam literature tukaj. Imate predloge o novih knjigah? Potrebujete dodatne informacije o dogodkih ali imate svoj predlog za naslednji dogodek? Pišite nam
 
Partnerji, ki organizirajo dogodek v okviru Festivala prejmejo promocijske materiale (plakate, knjižna kazala in nalepke). 
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih (Facebook-u and Twitter-ju): #ReadingMountains, #WeLoveMountains
 
 

Aktivnosti in Projekti: Brati gore: Festival “Brati Gore”

<<