Intranet 
SearchGo SearchMi smo Alpe 

Potovanje "Mi smo Alpe" je pobuda Stalnega sekretariata, ki skupino izbranih novinarjev popelje preko alpskega loka z namenom spoznavanja konvencije in srečevanja z alpskim prebivalstvom – s kmeti, poslovneži, prebivalci, strokovnjaki in politiki. Od tod tudi ime potovanja "Mi smo Alpe". Vsako leto se tema potovanja spremeni, dve značilnosti pa ostajata: spoznavanje ljudi, z namenom obravnavanja posamezne teme in potovanje z uporabo trajnostnih načinov transporta, ki so alternativa zasebnim avtomobilom.   
 
Namen projekta je dviganje ozaveščenosti o izzivih in priložnostih naše regije in Alpske konvencije ter aktualnih priložnostih in izzivih Alpske regije. Poudariti želi lastnosti, značilnosti, priložnosti in skupne izzive alpskega prebivalstva vključno s trajnostnim javnim prometom in izbrano vsakoletno temo.    
 
V letu 2014 se je potovanje osredotočilo na Alpsko družinsko kmetijstvo in gorske proizvode ter tako obeležilo Mednarodno leto družinskih kmetij.
 
V letu 2015 je potovanje obravnavalo temo podnebnih sprememb
 
Potovanje 2016 je bilo organizirano na temo Zelenega gospodarstva v Alpah.
 
V letu 2017 je bilo potovanje organizirano na temo voda v Alpah.

 
*Med leti 2008 in 2013 je Stalni sekretariat izvajal podoben projekt pod imenom SuperAlp! Več informacij o tem projektu se nahaja v kvadratu na desni.

<<