Intranet 
SearchGo SearchALPEN-FORUM-INNSBRUCK 
 
Alpen-Forum-Innsbruck se je pričel v letu 2015 v okviru priprav na COP21 v Parizu kot skupna iniciativa: 

Cilj projekta je zagotoviti forum za informiranje javnosti in razprave na temo podnebnih sprememb v alpski regiji s prispevki iz teorije in prakse. Organizirani so bili trije debatni večeri z različnimi poudarki: 

  • 23. junija 2015 – Podnebne spremembe in naravne nesreče: program 
  • 20. oktobra 2015 – Podnebne spremembe in energija: programporočilo 
  • 9. decembra 2015 – Podnebne spremembe in turizem: program

V letih 2016-2017 sta alpS in Stalni sekretariat nadaljevali serijo z ad-hoc partnerji glede na obravnavane teme:

  • 18. maja 2016 – Podnebne spremembe in Zdravje; so-organizirano z raziskovalnim fokusom "Alpine Space - Man and Environment" Univerze v Innsbrucku, Tirolsko kliniko in Zdravstveno zbornico Tirolske: programporočilo 
  • 16. novembra 2016 – Podnebne spremembe in Kmetijstvo; so-organizirano z raziskovalnim fokusom "Alpine Space - Man and Environment" Univerze v Innsbrucku, tirolsko zbornico za kmetijstvo in nadaljnje izobraževanje na področju podeželja: programporočilo  
  • 13. junij 2017 - Podnebne spremembe in voda: so-organizirano s Tirolsko zavarovalnico (Tiroler Versicherung): program, poročilo.

Dogodki so organizirani na različnih lokacijah in odprti za širšo javnost – tako za izvajalce, kot za strokovnjake, študente in vse zainteresirano javnost. Za vsa dodatna vprašanje se lahko obrnete na: info@alpconv.org.  


<<